Személyes fejlesztési tanácsok tudása nélkül nem élhet

Azon kell dolgoznia, hogy javítsa az életét, ha nem elégedett. Az alábbiakban néhány tanácsot kaphatunk az önsegítés útján.

Nagyszerű segítség az önsegítéshez, ha megpróbálja megállítani önmagát, amikor negatív gondolatokra gondol. Mindannyian képesek vagyunk átállítani gondolkodásmódunkat. Ha megállítja magát, amikor negatívra gondol, jobban tudatában lesz gondolatainak, és sokkal jobban érzi magát.

Nagyszerű segítség az önsegítéshez, ha arra kényszeríti magát, hogy társa legyen, akkor is, ha nincs kedve hozzá. Gyakran előfordul, hogy a depressziós emberek elszigetelődnek és kissé antiszociálissá válnak. Ez tönkreteheti barátságait. Annak ellenére, hogy ez kényelmetlen lehet, a társadalmi kényszerítés elősegíti a depresszió leküzdését.

Feltétlenül vegyen egy mély lélegzetet, amikor stresszt érez, pánikba esik vagy aggódik. Csak vegyen egy mély lélegzetet négy másodpercig majd fújja ki , nyolc másodpercig. Ez segít abban, hogy tudatosan átvegye az érzéseit, és lehetővé teszi, hogy csendben maradjon, csak egy pillanatra. Ez erőt adhat a probléma újracsoportosításához és újratámadásához.

Ha a "világa" rendben tartásáról van szó, annak tartalmaznia kell a pénztárcát is. Az emberek sok felesleges dolgot helyeznek a pénztárcájukba, ami szinte lehetetlenné teszi a szükséges keresést. Először próbáljon meg egy kisebb pénztárcát használni. Próbálja meg tartani a felhalmozódott szeméttől. Ezenkívül rendszeresen nézze át, hogy tiszta maradjon.

A hangulatkezelés lehet az egyik legnehezebben megvalósítható cél, de ez nem lehetetlen. Az első lépés annak felismerése, hogy a hangulata nem mindig az ön hibája. Sokszor előfordulnak más emberek cselekedetei és szavai, vagy a körülötte lévő helyzet miatt. Amint rájön, hogy megengedett a kedélyállapota, és nem kell kikapcsolnia őket egyszerűen azért, mert mások azt akarják, ez az a pillanat, amikor lassan elkezd rájuk koncentrálni, és választhat hangulatot, amiben szeretne lenni.

Tanulmányozza a szöveg indexét! Az indexek arra szolgálnak, hogy kéznél legyen egy könyv tartalma. Okosan használják, és nem csak az oldalszámok gyors hivatkozásai miatt. Készen állnak azoknak az információknak a felsorolására, amelyeket meg kell tanulnia. Gyakran nézze át a szövegeinek indexeit, hogy lássa, halad-e előre, úgy ahogy kellene.

Ha stresszesnek érzi magát, ne feledje, hogy az ön kezében van, hogy ne reagálja túl azokat a helyzeteket, amelyekben találja magát. Ha kívülálló lenne, és azt kérdezné, hogyan érezné magát a helyzetben, vagy hogyan fogja megnézni a dolgokat egy vagy öt év múlva. Az ilyen kifejezésekkel való gondolkodás segít abban, hogy átgondolja nézőpontját.

Ne féljen mosolyogni önmagára, barátaira, sőt idegenekre is. Válaszoljon telefonjára, és mosolyogva beszéljen; a vonal másik végén lévő személy képes lesz észlelni a hangján, megkönnyítve ezzel a szabad és tiszteletteljes kölcsönhatásokat. A mosoly erejét nem szabad lebecsülni; gyakorolja gyakran!

Az egyik legjobb módszer önmaga fejlesztésére az, ha kideríti az egyes emberek iránti ellenszenv hátterét. Az emberek gyakran azt tapasztalják, hogy ha összeállítják azokat a konkrét embereket, akik irritálják őket, valójában nem tudnak ésszerű okot felmutatni érzéseikre. Ezeknek az okoknak a papírra vetése arra kényszerít, hogy hátralépjen és objektíven szemlélje őket.

Mostanra rá kell jönnie, hogy az élet megváltoztatása nem feltétlenül ijesztő kilátás. Ha kezdeményezi élete jobbá tételét, gondoljon minden örömre és nagyszerű dologra, amit önmagának ad.